Verhaal

Van de lagere school tot zijn 23e werkte hij in een tabaksfabriek (welke fabriek is onbekend). Om zijn te grote belangstelling voor de socialistische beweging werd hij ontslagen waarop hij een beddenfabriek begon aan het Grootzand in Sneek.  In 1908 verplaatste hij zijn zaak naar Blaricum. De meubelen die hij voor zijn eigen fabriek ontwierp bleken te modern en zijn zaak liep niet goed.

In 1925 verhuisde hij naar Amsterdam vanwaar hij als vertegenwoordiger van een betonfabriek gemeentebesturen bezocht. Kamstra was van 1919 tot 1923 lid van de gemeenteraad te Blaricum voor de Socialistische Partij en twee jaar (welke zijn onbekend) lid van de Prov. Staten van Noord-Holland. In 1922 en 1925 was hij kandidaat voor de Socialistische Partij bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Eerst in 1927 ging hij zich fulltime aan de schilderkunst wijden. Hij schilderde en tekende stillevens, bloemstukken en landschappen, portretten en interieurs van kerken. In 1930 vestigde Kamstra zich in Bergen (N.H.). Hij overleed te Alkmaar op 4 oktober 1950. De genoemde Socialistische Partij is niet dezelfde als de partij met deze naam die nu nog actief is in de politiek. Het was een partij met dezelfde naam maar die slechts bestond van 1918 tot en met 1925. Relevante publicaties Van Kamstra: De sosejalen komen. Blijspel in 1 bedrijf (Sneek 1904)., Literatuur: – Klomp D.A., Bergense School, 1943.

Vanaf 1927 wijdde hij zich geheel aan de schilderkunst, en vestigde zich in 1930 in Bergen (Noord-Holland).

Zijn onderwerpen omvatten landschappen, stillevens, bloemstillevens, en portretten. Hij schilderde vooral interieurs van kerken in: Haarlem, Delft, Alkmaar, Amsterdam, Hoorn, Monnickendam, Egmond, De Rijp en Brussel. Een schilderij van Esther de Boer-van Rijk als Kniertje werd aangekocht door de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Genealogie

Familiekaart van Foeke Kamstra.